Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
18.11- 22.11.2024r.
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
|
poniedziałek |
Kasza manna (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe |
Zupa jarzynowa z pomidorami i ziemniakami 220ml (7,9), makaron 150g (1,3), pulpety w sosie pieczarkowym 60g (3), surówka z kapusty pekińskiej 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Chałki drożdżowe 30g (1,3), masło 5g (7), kakao na mleku 200ml (7), mandarynki |
wtorek |
Zacierki (1,3) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka krucha 20g, sałata, ogórki świeże, rzodkiewki, herbata owocowa 200ml II śniadanie: chrupki kukurydziane |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 220ml (7,9), ryż 150g, udka z kurczaka pieczone 60g, buraczki zasmażane 50g, sałata lodowa z sosem winegret 50g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Bułki ze słonecznikiem 30g (1), masło 5g (7), twarożek waniliowy 30g (7), domowy kisiel owocowy 200ml, banany |
środa |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), szwedzki stół: pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser camembert 20g (3), szynka z drobiu, dżem bez cukru, oliwki zielone, sałata, rzodkiewki i pomidory, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: jabłka |
Barszcz czerwony z ziemniakami 220ml (9), kasza jęczmienna 150g (1,3), gulasz wołowy 60g, surówka z kiszonych ogórków 100g, kompot malinowy 200ml |
Bułki sznytki 30g (1), masło 5g (7), sałatka z tuńczyka 30g (3,4), herbata z cytryną 200ml, kiwi |
czwartek |
Płatki jęczmienne (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), kiełbasa krakowska 20g, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: gruszki |
Zupa pomidorowa z ryżem 220ml (7,9), naleśniki (1,3) z serem białym (7) i polewą jagodową, surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot wiśniowy 200ml |
Bułki wieloziarniste 30g (1), makrela wędzona (4), herbata z cytryną 200ml, jabłka |
piątek |
Płatki owsiane (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), schab własnego wypieku 20g, sałata, pomidor, ogórek świeży, herbata miętowa 200ml II śniadanie: melon |
Zupa krem z marchewki 220ml (9), ziemniaki 150g, kotlet z jaj 60g (3), szpinak 50g, pomidory 50g, napój miętowo - cytrynowy 200ml |
Kasza jaglana (1) z musem truskawkowym, herbata z cytryną 200ml, gruszki |
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe