Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
28.10- 31.10.2024r.
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
|
poniedziałek |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), twarożek waniliowy 20g (7), sałata, rzodkiewki, papryka, herbata owocowa 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe |
Zupa pomidorowa z makaronem 220ml (1,3,7,9), ryż 150g, udka z kurczaka pieczone 60g, marchewka z groszkiem 50g, surówka z białej kapusty 50g, kompot wieloowocowy 200ml |
Bułki wrocławskie 30g (1), masło 5g (7), pasta z jaj 30g (3), szczypiorek, pomidory, herbata miętowa 200ml, mandarynki |
wtorek |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica z drobiu 20g, sałata, rzodkiewki, ogórek zielony, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: mandarynki |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 220ml (9), makaron 150g (1,3), pulpety w sosie pomidorowym 60g (3), surówka z kiszonych ogórków 100g, kompot malinowy 200ml |
Biszkopty bez cukru 30g (1,3), jogurt naturalny z miodem wielokwiatowym i brzoskwiniami 150g (7), gruszki |
środa |
Kasza manna na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka dziadka 20g, ser żółty, dżem, oliwki , sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata miętowa 200ml II śniadanie: jabłka |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml (7,9), naleśniki czekoladowe z serem białym i polewą waniliową 150g (1,3,7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot wiśniowy 200ml |
Bułki z ziarnami 30g (1),masło 5g (7), sałatka z tuńczyka 50g (3,4), herbata z cytryną 200ml, banany |
czwartek |
Płatki owsiane na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), jajko na twardo 20g (3), sałata, pomidor, ogórek, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: wafle kukurydziane |
Zupa grochowa z makaronem 220ml (1,3,9), ziemniaki z koperkiem 150g, filet z ryby panierowany 60g (3,4), surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot truskawkowy 200ml |
Bułki sznytki 30g (1), masło 5g (7), parówki z szynki na gorąco, keczup, herbata miętowa 200ml, jabłka |
piątek |
- |
- |
- |
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe